Крайнодясната  Aлтернатива за Германия (AfD) премина от политическата периферия към

...
Крайнодясната  Aлтернатива за Германия (AfD) премина от политическата периферия към
Коментари Харесай

Германската крайнодясна партия AfD разчита на TikTok за зарибяване на млади избиратели


Крайнодясната  " Aлтернатива за Германия " (AfD) мина от политическата външна страна към мейнстрийм през последните години, като поредно се намесва в първите три партии в страната. И данните демонстрират, че по-младите гласоподаватели в този момент играят съществена роля в растежа на партията, заяви

На провинциалните избори в Бавария през 2023 година анализът на социологическата компания Infratest Dimap сподели, че 16% от гласоподавателите на възраст 18-24 години са подкрепили AfD – това е с 9 процентни пункта повече от предходните избори и е по-голямо от по-широкия резултат на партията в района. На симулативните държавни избори в Бавария за лица под 18 години през септември, AfD добави над 6 процентни пункта, с цел да стане втората по величина партия с 14,9% от гласовете, съгласно уредниците.

AfD също скочи с 8 процентни пункта, откакто получи 18% от гласовете на 18-24-годишните на изборите в провинция Хесен през 2023 година, демонстрират данни на Infratest Dimap, оповестени от локални медии.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР